Η ευκολία πρόσβασης στο διαδίκτυο μας άνοιξε καινούριους δρόμους. Μοιραζόμαστε ιδέες, πληροφορίες και πάνω απ’όλα γνώση.
Είναι όμως όλα τόσο ρόδινα? Υπάρχουν κίνδυνοι? Κινδυνεύουμε να παγιδευτούμε από ένα λάθος?
Ασφαλώς και ναι. Ιδίως όταν το ζήτημα που μας απασχολεί και για το οποίο στρεφόμαστε στην ανοιχτή βιβλιοθήκη που λέγεται ίντερνετ, αφορά την υγεία μας,τα πράγματα μπορεί να γίνουν καμιά φορά πιο δύσκολα από όσο περιμένουμε.
Συναντώ σχεδόν καθημερινά στο ιατρείο μου ασθενείς οι οποίοι πραγματικά ψάχνουν, διαβάζουν, αξιολογούν. Και πραγματικά εντυπωσιάζομαι από τη θέληση τους και την έφεσή τους να μάθουν.
Πάντοτε όμως προσπαθώ να τους εξηγήσω το αυτονόητο, το οποίο -στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν άγνωστες σε αυτούς καταστάσεις- αγνοούν ή ξεχνούν να αξιολογήσουν.
Τους συνιστώ λοιπόν να ψάξουν, να διαβάσουν, να συμβουλευτούν. Αλλά να μην πάρουν ποτέ και για τίποτε καμία απόφαση χωρίς τη συμμετοχή του γιατρού τους. Η άγνοια και η ημιμάθεια είναι οι χειρότεροι εχθροί μας. Μπορεί από μια λάθος εκτίμηση να οδηγηθούν σε οδυνηρά αποτελέσματα.
Διαβάστε λοιπόν άφοβα, ψάξτε, ανατρέξτε, πάρτε ιδέες και γνώμες από το διαδίκτυο. Μην παίρνετε όμως αποφάσεις που αφορούν ζητήματα υγείας. Ποτέ! Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό, μείνετε σε επαφή μαζί του και όλα θα πάρουν το δρόμο τους!
Leave a Reply