Η ζάχαρη βρίσκεται παντού. Στις φυσικές της μορφές, όπως εκείνη που βρίσκουμε στα φρέσκα φρούτα, μας κάνει προφανώς μικρότερο κακό, και ο οργανισμός μας βρίσκει καλύτερους τρόπους να την αξιοποιήσει. Η επιπλέον ζάχαρη, όμως, προσθέτει μόνο κενές θερμίδες στην ημέρα μας, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην αύξηση βάρους αλλά και σε ένα σωρό προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.
Επιπλέον, όταν μιλάμε για πρόσθετη ζάχαρη, δεν εννοούμε μόνο τη λευκή, κρυσταλλική. Εννοούμε και το μέλι, τα σιρόπια, αλλά και πολλές άλλες μορφές με πολύπλοκα ή παραπλανητικά ονόματα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε.
Αυτά είναι τα σημάδια ότι καταναλώνουμε υπερβολική ζάχαρη από τη διατροφή μας και θα ήταν καλό να βρούμε τρόπους να την περιορίσουμε.
Leave a Reply